Doporučujeme...

Znáte to, přijdete posedět s přáteli na pivo či víno a přepadne Vás chuť na něco malého. Proč nezkusit naší studenou mísu „Myšákova spíž“?  Na otočném prkénku najdete od sýru přes uzeniny až po zeleninu a každý si určitě vybere to, na co má zrovna chuť. Čert a anděl, dvě naprosto rozdílné bytosti, které reprezentují své světy, na jedné straně jemný anděl a na té druhé drsný ďábel. Stejně tak i v našich  předkrmech je „Andělština“ jemné, až nasládlé chuti, kterou vytváří míchané vejce v kombinaci s čerstvým rajčetem. Vše je podávané na dozlatova upečené topince a dolazené nastrouhaným sýrem. Na topince se podává také „Čertovina“.  Kousky masa z vepřové kotlety spolu s čerstvou zeleninou a chilli papričkami jsou zaručením ostré a výrazné chuti tohoto předkrmu. Pro úplné vychutnání hlavního chodu je potřeba Váš žaludek správně připravit. Skvěle to umí horká polévka. V naší nabídce je tradiční a každý den čerstvá česnečka, která se připravuje jen z českého česneku a dalších čerstvých surovin prvotřídní kvality. U hlavních pokrmů z drůbežího masa rozhodně nepřehlédněte „Kousek z ptáka ohniváka“, jedná se o kuřecí steak v pikantní šťávě dochucený chili papřičkou pro vylepšení už tak výrazné chuti. Z kvalitního krůtího masa si můžete pochutnat na závitku s chřestem a oregánem.

Vepřové maso se vyznačuje svou štavnatostí a k největším pochoutkám patří vepřová panenka. Nabízíme ji ve formě medailonků na provensálských bylinách. Chuť a vůni po přidaném koření zdokonaluje smetanová omáčka, která jídlu dodává tu správnou chuť. Pokud máte rádi kus masa, určitě se nejvíce hodí hovězí maso a steak z pravé svíčkové, kterou připravujeme výhradně z českého chovu „Angus“. Maso je velice jemné a chutné. Vybrat si můžete ze tří druhů: „Biftek na zeleném pepři“, kde převládá hlavně chuť masa, „Biftek  Barnabáš“ a „Čistý řez z vola se  šunkou  a  vokem“, sám název napovídá, že se jedná a steak  překrytý volským okem, zapečeným  se šunkou. Tomuto pokrmu dodá skvělou chuť silná štáva, vzniklá při přípravě steaku.  Každý z těchto steaků Vám kuchař propeče dle chuti. Z rybích specialit nepřehlédněte velice lehký a kvalitní pokrm z candáta. U tohoto jídla dominuje chuť česneku, kterou doplňuje bylinkové koření tymián. Toto jídlo  naleznete v jídelním lístku pod názvem  „Candátí zádíčka  na  másle a česneku“. Pokud máte raději bezmasá jídla, nebo jen nemáte chuť na maso, nepřehlédněte nabídku bezmasých jídel. Naleznete zde například „Šagety se smetanou“, jedná o smetanovou omáčku s chutí tří druhů sýrů a bylinek. Veškeré těstoviny jsou vařeny až při přijetí objednávky. Kromě špaget se smetanou naleznete v naší stálé nabídce dalších pět bezmasých pokrmů.

Máte-li chuť na specialitu, dovolujeme si nabídnout například kuřecí špíz s klobásou, slaninou a paprikou v omáčce z uzeného sýru. Myslíme také na Vaše ratolesti a nabídnout můžeme například „Domácí krupicovou kaši“  posypanou práškovým cukrem a čokoládou. K úplné spokojenosti je v našem jídelním lístku velký výběr příloh a salátů. Po dobrém jídle si můžete dopřát něco sladkého na zub. V široké nabídce moučníku, na které používáme ručně vyráběnou šlehačku a domácí zavařeninu, si vybere každý.Navíc jídla označená „C“ jsou vhodná pro bezlepkovou dietu.

 

Těší se na Vás personál Restaurace „TOTHOS“